Tompouche met asperge- paddenstoelen ragout en zalm




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel sesamzaadjes of amandelen
  • 50 gr. boter
  • 60 gr. bloem
  • 50 gr. ui, gesnipperd
  • 5 dl. asperge kookvocht
  • 1 dl. room
  • 200 gram paddenstoelen
  • 1 el. boter
  • 200 gram (warm) gerookte zalm
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.

Stap 2

Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter,
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.

Stap 3

Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen.

Stap 4

Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk met eidooier en bestrooi 4 stuks met sesamzaad of amandeltjes.

Stap 5

Bak de bladerdeegplakjes af in een voorverwarmde oven van 180°Celsius.

Stap 6

Smelt de boter in een hete pan, fruit de uitjes aan zonder te kleuren.

Stap 7

Voeg de gezeefde bloem toe en laat enkele minuten op laag vuur garen.

Stap 8

Giet in kleine gedeelten de afgekoelde asperge kookvocht toe en roer de ragout goed glad.

Stap 9

Giet er de room bij, laat doorkoken totdat een mooie gladde ragout verkregen is.

Stap 10

Snijd of scheur de geborstelde paddenstoelen in stukjes.

Stap 11

Verhit boter in een pan en bak hierin kort de paddenstoelen.

Stap 12

Snijd de asperges in stukjes, bewaar de aspergekoppen warm voor garnering.

Stap 13

Doe de aspergestukjes, paddenstoelen zalm in de ragout en houd warm.

Stap 14

Opmaak:
Leg de afgebakken bladerdeeg plakjes zonder garnering op voorverwarmde borden.
Schep er de asperge ragout op en dek af met de bladerdeeg plakjes mét garnering.
Leg er de warme aspergekoppen bij

Tip:  
Als paddenstoelen kunnen oa. champignons, beukenzwam, oesterzwam of chantarellen gebruikt worden.
Garneer met bv. Tobiko wasabi kaviaar, tomberry tomaatjes en cress.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.