Asperge-quiche




Ingredienten
  • 320 gr. bloem
  • 400 gr. gekookte asperges AA
  • 6 eieren
  • 2 eetl. olie
  • 170 gr. boter
  • 2 dl. room
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 100 gr. bosui
  • 70 gr. rode paprika
  • Zout en versgemalen peper
  • Landcress sla
Nieuws image
Stap 1

Kneed van 300 gr. bloem, 2 eieren, 150 gr. boter, olie en zout een soepel deeg.
Pak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten.

Stap 2

Vet een bakvorm in met het restant van de boter. Verwarm de oven voor op 200° C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een plak van ca. 1 cm. dikte en bekleed hiermee de bakvorm.

Stap 3

Klop de 4 eieren los met wat zout, versgemalen peper, room en crème fraîche.
Meng er vervolgens 300 gr. van de in grove stukken gesneden asperges, geraspte kaas en in ringen gesneden bosui door.

Stap 4

Giet het eimengsel in de met deeg bekleedde vorm en bak de quiche ca. 25 minuten in de oven op 180° C. goudbruin en gaar.
Haal de quiche uit de oven, laat deze enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.

Stap 5

Grill de achtergehouden asperges.

Stap 6

Opmaak:
Serveer de quiche op een schaal of op voorverwarmde borden. Dresseer met de gegrilde asperges en aangemaakte (landcress) sla.

Tip:
U kunt de quiche naar wens verrijken en variëren met:

  • Gerookte ham
  • Verse of gerookte zalm
  • Uitgebakken spekjes
  • Garnalen
  • Blauwschimmel kaas
  • Groene kruiden
  • Spinazie
  • Paddenstoelen
  • Pulled porc of -chicken
  • Zeekraal

Bij sommige ingrediënten moet je wel rekening houden met het zoutgehalte van de deze ingrediënten.
Dan minder of geen zout bij het eimengsel doen.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.