Salade met luchtige ricotta-geitenkaas beignets


4 personen

Ingredienten
  • 200 gr. Ricotta-kaas
  • 50 gr. geitenkaas
  • 2 eieren
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. citroenschil, zeer fijn gesneden
  • 120 gr. bloem, 1 theel. bakpoeder
  • ½ tl. zout
  • 2 in kleine stukjes gesneden asperge
  • 3 eetl. sesamzaad (wit, zwart & groen)
  • Olie om te frituren
  • Babyleaf sla
  • Sojasaus
Nieuws image
Stap 1

Wrijf de Ricotta- en geitenkaas door een zeef in een kom.
Klop de eieren met de suiker en citroen in een tweede kom ca. 10 min. tot een luchtig schuim.
Spatel dit mengsel door de ricotta-geitenkaas.

Stap 2

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en roer het, samen met de aspergestukjes voorzichtig door het kaas-eiermengsel.

Stap 3

Verhit in een frituurpan olie tot 190º C.
Houd een met keukenpapier beklede schaal en schuimspaan bij de hand.

Stap 4

Schep met behulp van twee eetlepels het ricotta-mengsel in de olie en frituur 6 bolletjes per keer.
Frituur 2-3 min. tot ze diepbruin en opgezet zijn (tussentijds even omdraaien in de olie).
Laat ze uitlekken en dep ze in de sesamzaadjes.

Stap 5

Opmaak:
Dresseer de met dressing aangemaakte sla over vier borden.
Druppel er wat sojasaus bij en verdeel er de Ricotta-bolletjes bij.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.