Salade met luchtige ricotta-geitenkaas beignets


4 personen

Ingredienten
  • 200 gr. Ricotta-kaas
  • 50 gr. geitenkaas
  • 2 eieren
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. citroenschil, zeer fijn gesneden
  • 120 gr. bloem, 1 theel. bakpoeder
  • ½ tl. zout
  • 2 in kleine stukjes gesneden asperge
  • 3 eetl. sesamzaad (wit, zwart & groen)
  • Olie om te frituren
  • Babyleaf sla
  • Sojasaus
Nieuws image
Stap 1

Wrijf de Ricotta- en geitenkaas door een zeef in een kom.
Klop de eieren met de suiker en citroen in een tweede kom ca. 10 min. tot een luchtig schuim.
Spatel dit mengsel door de ricotta-geitenkaas.

Stap 2

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en roer het, samen met de aspergestukjes voorzichtig door het kaas-eiermengsel.

Stap 3

Verhit in een frituurpan olie tot 190º C.
Houd een met keukenpapier beklede schaal en schuimspaan bij de hand.

Stap 4

Schep met behulp van twee eetlepels het ricotta-mengsel in de olie en frituur 6 bolletjes per keer.
Frituur 2-3 min. tot ze diepbruin en opgezet zijn (tussentijds even omdraaien in de olie).
Laat ze uitlekken en dep ze in de sesamzaadjes.

Stap 5

Opmaak:
Dresseer de met dressing aangemaakte sla over vier borden.
Druppel er wat sojasaus bij en verdeel er de Ricotta-bolletjes bij.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.