Brabantse vlag van tonijn en asperge


4 personen

Ingredienten
  • 12 gekookte Brabantse asperges
  • 300 gram rauwe tonijn
  • 2 gekookte rode biet
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 50 gram zeekraal
  • 1 groene appel
  • 1 dl zoetzuur
  • Zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Marineer blokjes rauwe tonijn in het sap van de gekookte bieten, snij de biet in blokjes van gelijke grootte en marineer in zoetzuur.

Stap 2

Maak mayonaise aan met de crème fraîche, geraspte mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Breng voor het zoetzuur 1 deel witte wijnazijn, 1 deel suiker aan de kook met laurier, mosterdzaad, kardemom, dille en rode peper. Na afkoelen even zeven en hierin de biet (apart), appel en zeekraal marineren.

Stap 4

Opmaak
Dep de tonijn droog tussen keukenpapier. Maak een Brabantse vlag van de tonijn met daartussen mierikswortelmayonaise.
Snij een asperge in ongelijke stukken en dresseer tussen de tonijn.
Leg vooraan op het bord twee asperges en maak op met mierikswortelmayonaise, rode biet, groene appel, en zeekraal.
Dresseer met cress.

Recepten

Asperge Brabançonne 2.0

Leg de plakken Serrano ham tussen bakpapier en bak deze op 160 graden af voor +/- 30 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op ke[...]

Gazpacho van witte asperge

Kook de asperges gaar in de groentebouillon en giet af.[...]

Goulash van asperge

Schil de asperges, snijd ze eventueel iets bij aan de onderkant.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.