4 personen
- 12 gekookte Brabantse asperges
- 300 gram rauwe tonijn
- 2 gekookte rode biet
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 50 gram zeekraal
- 1 groene appel
- 1 dl zoetzuur
- Zout en peper
Marineer blokjes rauwe tonijn in het sap van de gekookte bieten, snij de biet in blokjes van gelijke grootte en marineer in zoetzuur.
Maak mayonaise aan met de crème fraîche, geraspte mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
Breng voor het zoetzuur 1 deel witte wijnazijn, 1 deel suiker aan de kook met laurier, mosterdzaad, kardemom, dille en rode peper. Na afkoelen even zeven en hierin de biet (apart), appel en zeekraal marineren.
Opmaak
Dep de tonijn droog tussen keukenpapier. Maak een Brabantse vlag van de tonijn met daartussen mierikswortelmayonaise.
Snij een asperge in ongelijke stukken en dresseer tussen de tonijn.
Leg vooraan op het bord twee asperges en maak op met mierikswortelmayonaise, rode biet, groene appel, en zeekraal.
Dresseer met cress.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]