Cocktail van tonijn met oosterse mihoen-aspergesalade


4 personen

Ingredienten
  • 4 à 8 gekookte asperges
  • 400 gr. tonijnfilet
  • 20 gr. furikake (Japanse zeewiermix)
  • 2 eetl. zonnebloem- of olijfolie
  • 300 gr. gekookte mihoen
  • 50 gr. gesnipperde rode ui
  • 100 gram taugé
  • 2 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. sojasaus
  • 4 takjes waterkers
  • Zout en peper
  • 2 st. saffraan-kroepoek
  • 2 st. rode curry-kroepoek
Nieuws image
Stap 1

Kruid de tonijnfilet met zout en peper en rol door de furikake, druk goed aan zodat het zeewiermix er goed aan blijft hangen.
Bak de tonijnfilet in een hete pan met olie kort rondom aan, de kern moet nog mooi rood zijn, anders wordt de tonijn te droog.

Stap 2

Haal uit de pan en laat op keukenpapier afkoelen.

Stap 3

Maak de taugé schoon, doe in een zeef en giet er kokend water over en laat afkoelen

Stap 4

Snijd de koppen van de asperges en bewaar er vier voor garnering.
Snijd de rest van de asperges in stukjes, meng ze met de restantjes tonijn, mihoen, ui, taugé, sesamolie, sojasaus en mayonaise.

Stap 5

Frituur de kroepoek in olie van 170º C. mooi krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 6

Opmaak:
Snijd plakjes van de tonijn en plak deze aan de binnenkant van een whiskyglas.
Schep de asperge salade voorzichtig in het midden van de glazen.
Garneer de cocktail met de aspergekop, kroepoek en de takjes waterkers.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.