Aspergebed van kersencremeux, gezoete asperge en gecondenseerde melk




Ingredienten
  • 4 dunne asperges
  • 150 gram halfvolle melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 blaadje gelatine
  • 175 gram kersenpuree
  • 70 gram eigeel
  • 100 gram ongezouten boter in blokjes
  • 4 Bastogne koeken
  • 30 gram cacaopoeder
  • Atsina cress
  • 4 kersensnoepjes
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges in de melk en de gecondenseerde melk.
Haal de asperges uit de melk en reserveer voor later.

Stap 2

Weeg 200 gram van het melkmengsel af, los hier 2 in koud water geweekte blaadjes gelatine in op en giet dun uit op een plateau, dit word het deken.

Stap 3

Voor de cremeux kook de kersenpuree op en giet in kleine porties en onder voortdurend roeren op het eigeel, los er 1 geweekt blaadje gelatine in op en klop er met een garde de koude blokjes boter onderdoor tot het een egale massa is.
Stort dit in een langwerpig bakje, laat even terug koelen en druk er de asperges in zonder de puntjes en zet dit even in de vriezer.

Stap 4

Los de cremeux uit de vorm en snijd deze bij zodat je de vorm hebt van een aspergebed  /_\.
Plet de Bastogne koeken en het cacaopoeder tot zand en druk hier de cremeux in.
Snijd het “deken” in een rechthoek zodat deze over het bed heen valt.

Stap 5

Opmaak:
Zet het “aspergebed” op het bord en leg er voor 2/3e het deken overheen.
Zet een mini aspergepuntje in het “zand” en garneer af met wat blaadjes atsina cress.
Leg het aspergesnoepje voor het aspergebed.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.