4 personen
- 200 gr. geschilde Brabantse asperges
- 100 gr. cantharellen of een andere paddenstoel
- 200 gr. verse doperwten
- 2 takjes munt
- 50 gr. rucola sla
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetl. olie
- Peper & zout
Schil de asperges rondom en snij ze elk in vier gelijke stukken.
Schraap de steeltjes van de cantharellen schoon met een mesje, verwijder de voetjes waar zand aan zit en was ze in lauw water.
Haal de doperwten uit de peul, pluk de blaadjes van de takjes munt en snij deze in ragfijne reepjes.
Zet een wokpan op hoog vuur en laat deze heet worden.
Wok de asperges met wat olie tot de asperges goudbruin zijn.
Voeg hier de cantharellen en doperwten aan toe, stoof het geheel enkele minuten en doe er als laatste de munt bij.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Opmaak:
Dresseer het geheel in een diep bord en garneer het af met wat rucola sla en de Parmezaanse kaas.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]