Geroerbakte asperges met cantharellen, doperwten, munt en rucola


4 personen

Ingredienten
  • 200 gr. geschilde Brabantse asperges
  • 100 gr. cantharellen of een andere paddenstoel
  • 200 gr. verse doperwten
  • 2 takjes munt
  • 50 gr. rucola sla
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetl. olie
  • Peper & zout
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges rondom en snij ze elk in vier gelijke stukken.
Schraap de steeltjes van de cantharellen schoon met een mesje, verwijder de voetjes waar zand aan zit en was ze in lauw water.

Stap 2

Haal de doperwten uit de peul, pluk de blaadjes van de takjes munt en snij deze in ragfijne reepjes.
Zet een wokpan op hoog vuur en laat deze heet worden.
Wok de asperges met wat olie tot de asperges goudbruin zijn.

Stap 3

Voeg hier de cantharellen en doperwten aan toe, stoof het geheel enkele minuten en doe er als laatste de munt bij.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 4

Opmaak:
Dresseer het geheel in een diep bord en garneer het af met wat rucola sla en de Parmezaanse kaas.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.