Aspergemuffin met ham en kaas




Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 2 eieren
  • 2 dl. melk
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 10 gr. boter
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 10 gr. fijngesneden verse kervel
  • 80 gr. blokjes gekookte ham
  • 75 gr. geraspte oude kaas
  • Zout en versgemalen peper
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180° C.
Vet de muffinvormpjes in met de boter.

Stap 2

Snijd de asperges in dunne plakjes.
Houd de aspergekoppen apart en halveer deze overlangs.
Meng de eieren, melk en olie in een kom.

Stap 3

Meng er het gezeefde bakmeel door en vervolgens de plakjes asperges, de fijngesneden kervel, hamblokjes en 60 gr. van de geraspte oude kaas.
Schep het beslag in de muffinvormpjes, druk er de aspergekoppen bovenop en bestrooi met het restant van de geraspte oude kaas.

Stap 4

Zet de vormpjes in de hete oven en bak dit af in ca. 25 minuten.
Laat voor het serveren wat afkoelen en garneer met een takje kervel.

Stap 5

Tip:
Deze muffins zijn heel lekker om als hartige snack op een etagère te presenteren bij een “high tea”.
Door het achterwege laten van de hamblokjes is dit ook heel geschikt als vegetarisch gerecht.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.