Aspergemuffin met ham en kaas




Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 2 eieren
  • 2 dl. melk
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 10 gr. boter
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 10 gr. fijngesneden verse kervel
  • 80 gr. blokjes gekookte ham
  • 75 gr. geraspte oude kaas
  • Zout en versgemalen peper
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180° C.
Vet de muffinvormpjes in met de boter.

Stap 2

Snijd de asperges in dunne plakjes.
Houd de aspergekoppen apart en halveer deze overlangs.
Meng de eieren, melk en olie in een kom.

Stap 3

Meng er het gezeefde bakmeel door en vervolgens de plakjes asperges, de fijngesneden kervel, hamblokjes en 60 gr. van de geraspte oude kaas.
Schep het beslag in de muffinvormpjes, druk er de aspergekoppen bovenop en bestrooi met het restant van de geraspte oude kaas.

Stap 4

Zet de vormpjes in de hete oven en bak dit af in ca. 25 minuten.
Laat voor het serveren wat afkoelen en garneer met een takje kervel.

Stap 5

Tip:
Deze muffins zijn heel lekker om als hartige snack op een etagère te presenteren bij een “high tea”.
Door het achterwege laten van de hamblokjes is dit ook heel geschikt als vegetarisch gerecht.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.