Gebraden parelhoenborst met asperges, gnocchi, venkel en portsaus




Ingredienten
  • ½ kg. gekookte asperges AA
  • 4 parelhoenborstfilets
  • 200 gr. gnocchi di patate*
  • 50 gr. boter
  • 4 verse kwarteleitjes
  • 4 mini venkel
  • 12 cherry tomaatjes
  • 1 dl. bruine basisaus
  • ½ dl. rode port
  • Verse bieslook
Nieuws image
Stap 1

Kook de gnocchi af in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2

Braad de parelhoenfilets in 25 gr. boter gaar.
Haal de filets uit de pan en blus af met de rode port en bruine saus.
Laat dit kort tot sausdikte inkoken.

Stap 3

Blancheer de venkel beetgaar en kook de kwarteleitjes.
Halveer de cherry tomaatjes

Stap 4

Bak de gnocchi in hete boter en bestrooi met de gesneden bieslook.

Stap 5

Opmaak:
Verwarm de asperges in hun kookvocht.
Trancheer de parelhoenfilets en leg ze op voorverwarmde borden.
Leg er de asperges, venkel en gehalveerde kwarteleitjes bij.
Schep er de gnocchi omheen en de gehalveerde cherry tomaatjes.
Serveer er de portsaus apart bij.

*Gnocchi di patate is een Italiaans pastagerecht, wat voor 80% bestaat uit aardappel en verkrijgbaar is in het schap bij de supermarkt.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.