Gebraden parelhoenborst met asperges, gnocchi, venkel en portsaus




Ingredienten
  • ½ kg. gekookte asperges AA
  • 4 parelhoenborstfilets
  • 200 gr. gnocchi di patate*
  • 50 gr. boter
  • 4 verse kwarteleitjes
  • 4 mini venkel
  • 12 cherry tomaatjes
  • 1 dl. bruine basisaus
  • ½ dl. rode port
  • Verse bieslook
Nieuws image
Stap 1

Kook de gnocchi af in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2

Braad de parelhoenfilets in 25 gr. boter gaar.
Haal de filets uit de pan en blus af met de rode port en bruine saus.
Laat dit kort tot sausdikte inkoken.

Stap 3

Blancheer de venkel beetgaar en kook de kwarteleitjes.
Halveer de cherry tomaatjes

Stap 4

Bak de gnocchi in hete boter en bestrooi met de gesneden bieslook.

Stap 5

Opmaak:
Verwarm de asperges in hun kookvocht.
Trancheer de parelhoenfilets en leg ze op voorverwarmde borden.
Leg er de asperges, venkel en gehalveerde kwarteleitjes bij.
Schep er de gnocchi omheen en de gehalveerde cherry tomaatjes.
Serveer er de portsaus apart bij.

*Gnocchi di patate is een Italiaans pastagerecht, wat voor 80% bestaat uit aardappel en verkrijgbaar is in het schap bij de supermarkt.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.