Gazpacho van witte asperge


4 personen

Ingredienten
  • 900 gram witte asperge (stukjes)
  • 1 groenten bouillonblok
  • 2 tenen verse knoflook
  • 225 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • Zout en peper
  • 2 scharreleieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Kruidencroutons
  • Diverse cress soorten
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges gaar in de groentebouillon en giet af.

Stap 2

Pureer de asperges met een staafmixer tot een mooi glad geheel.

Stap 3

Pers de knoflook in een knoflookpers en voeg deze toe.

Stap 4

Klop met een garde de crème fraîche door de warme soep.

Stap 5

Voeg de witte wijnazijn toe en klop het geheel goed door.

Stap 6

Breng op smaak met zout en peper en laat de soep afkoelen tot deze koud is.

Stap 7

Kook de eieren, pel ze en snijd deze tot brunoise (blokjes) met behulp van een eiersnijder.

Stap 8

Opmaak
Als de aspergesoep goed koud is druppel er dan de olijfolie in en garneer met kruidencroutons en de blokjes scharrelei. Garneer af met diverse cress soorten.

Recepten

Asperge gegaard in zoutkorst met warme gerookte zalm

Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.[...]

Gekarameliseerde gamba’s met asperges en groene risotto

Maak een marinade van de gehakte knoflook, geraspte verse gember, limoensap, sinaasappelsap, sojasaus, kokosmelk, sesamolie en kleine fijngehakte Spaa[...]

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.