4 personen
- 900 gram witte asperge (stukjes)
- 1 groenten bouillonblok
- 2 tenen verse knoflook
- 225 gram crème fraîche
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- Zout en peper
- 2 scharreleieren
- 3 eetlepels olijfolie
- Kruidencroutons
- Diverse cress soorten
Kook de asperges gaar in de groentebouillon en giet af.
Pureer de asperges met een staafmixer tot een mooi glad geheel.
Pers de knoflook in een knoflookpers en voeg deze toe.
Klop met een garde de crème fraîche door de warme soep.
Voeg de witte wijnazijn toe en klop het geheel goed door.
Breng op smaak met zout en peper en laat de soep afkoelen tot deze koud is.
Kook de eieren, pel ze en snijd deze tot brunoise (blokjes) met behulp van een eiersnijder.
Opmaak
Als de aspergesoep goed koud is druppel er dan de olijfolie in en garneer met kruidencroutons en de blokjes scharrelei. Garneer af met diverse cress soorten.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]