Tarte tatin van asperges, wortel, venkel, pijnboompitten en Parmezaanse kaas




Ingredienten
  • 300 gr. gekookte asperges AA
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 100 gr. worteltjes
  • 100 gr. mini venkel
  • 30 gr. gezouten boter
  • 2 eetl. honing
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 gr. fetakaas
  • 20 gr. pijnboompitten
  • Zout & peper
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2

Schil en blancheer de worteltjes en de mini venkel
Dep de gekookte asperges droog, snijd ze in drieën en houd de aspergekoppen apart voor garnering.
Snijd de mini venkel overlangs doormidden.

Stap 3

Smelt de boter in een vierkante of rechthoekige bakvorm.
Schik hierin de aspergestukken, worteltjes en venkel en bestrooi met de fetakaas, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Bedek dit met de vier plakjes bladerdeeg en vouw de hoekjes naar binnen.
Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en bak dit in 20 à 25 minuten af.

Stap 5

Opmaak:
Serveer de tarte tatin op voorverwarmde borden en garneer het geheel af met de warme aspergekoppen, sla en wat Enrico regendruppels. (minipepertjes)

Tip:
Een heerlijk vegetarisch gerecht.
Van dit recept kunnen 12 kleine, 6 middelgrote of 4 grote tarte tatin’s worden gemaakt.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.