Tarte tatin van asperges, wortel, venkel, pijnboompitten en Parmezaanse kaas




Ingredienten
  • 300 gr. gekookte asperges AA
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 100 gr. worteltjes
  • 100 gr. mini venkel
  • 30 gr. gezouten boter
  • 2 eetl. honing
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 gr. fetakaas
  • 20 gr. pijnboompitten
  • Zout & peper
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2

Schil en blancheer de worteltjes en de mini venkel
Dep de gekookte asperges droog, snijd ze in drieën en houd de aspergekoppen apart voor garnering.
Snijd de mini venkel overlangs doormidden.

Stap 3

Smelt de boter in een vierkante of rechthoekige bakvorm.
Schik hierin de aspergestukken, worteltjes en venkel en bestrooi met de fetakaas, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Bedek dit met de vier plakjes bladerdeeg en vouw de hoekjes naar binnen.
Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en bak dit in 20 à 25 minuten af.

Stap 5

Opmaak:
Serveer de tarte tatin op voorverwarmde borden en garneer het geheel af met de warme aspergekoppen, sla en wat Enrico regendruppels. (minipepertjes)

Tip:
Een heerlijk vegetarisch gerecht.
Van dit recept kunnen 12 kleine, 6 middelgrote of 4 grote tarte tatin’s worden gemaakt.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.