Asperges met witte miso en coquille


4 personen

Ingredienten
  • 12 geschilde Brabantse asperges
  • 30 gram witte miso pasta
  • 100 gram ambachtelijk mayonaise
  • 5 gram mirin
  • 5 gram verse gember geraspt
  • 100 gram water en 100 gram suiker voor de zoetzuur marinade
  • Schilletje sinaasappel, steranijs en foelie voor de zoetzuur
  • Paar plakjes bospeen, radijs en komkommer
  • 8 coquilles
  • 1 eetl olijfolie
  • Veldsla en shiso purple voor de garnering
  • Furikake
Nieuws image
Stap 1

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in een kookzak en trek vacuüm. Stoom deze op 90 graden met 100% stoom in de stoomoven. Leg de zak meteen op ijs wanneer ze gaar zijn.

Stap 2

Haal de asperges uit de kookzak en dep ze droog met keukenpapier. Breng ondertussen de azijn, suiker, sinaasappelschil en de specerijen aan de kook. Voeg de in plakjes gesneden wortel toe en laat het wanneer de suiker is opgelost meteen afkoelen. Als de zoetzuur is afgekoeld mogen de flinterdunne plakjes bospeen, radijs en komkommer erin.

Stap 3

Roer de mayonaise met 10 gram misopasta, de gember en mirin glad. Bewaar deze in een spuitzak. Dep de coquilles droog, bestrooi ze met peper en bak in een hete pan met weinig olie. Bak ze slechts om en om zodat ze mooi bruin zijn en vooral niet te gaar. Eventueel iets nazouten.

Stap 4

Opmaak
Snijdt de asperges bij op gelijke grootte en dan nog een keer door de helft. Bewaar de mooiste kop voor boven op het gerecht. Leg de 2 bruingebakken coquilles er schuin op. Maak een kleine opening in de spuitzak en spuit een aantal mooie nopjes op de asperges. Dresseer dan de veldsla, zoetzure groentjes en een paar blaadjes shiso purple om het af te maken en het gerecht kleur te geven. Geef met een beetje furikake de coquilles nog wat extra smaak.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.