Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus


4 personen

Ingredienten
  • Ingrediënten tartaarsaus:
  • 2½ dl. mayonaise
  • 1¼ dl. zure room
  • ½ theelepel Dyon-mosterd
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 fijngesneden augurk
  • 1 eetl. dille
  • 1 eetl. peterselie
  • ½ theel. dragon
  • ½ theel. tabasco
  • Ingrediënten krabkoekjes:
  • 12 asperges AA, gekookt
  • 300 gr. krabvlees
  • 200 gr. gare asperges
  • 100 gr. broodkruim
  • 0,8 dl. melk
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden lente-ui
  • ½ theel. bakpoeder
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. peper
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. olie
  • 1 ei, bloem
  • 1 krop sla
  • 4 eetl. dressing
Nieuws image
Stap 1

Bereiding tartaarsaus:
Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.

Stap 2

Bereiding krabkoekjes:
Doe het uitgeknepen krabvlees in een kom, voeg het broodkruim en de gare asperges toe en giet de melk erover.
Meng in een kom de mayonaise en het ei, de peterselie en lente-ui, bakpoeder, zout en peper.
Giet dit over het krabmengsel en meng goed.
Vorm koekjes van het mengsel, leg ze op een schaal afgedekt met plastic folie en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de olie en de boter.
Haal de krabkoekjes door de bloem en bak ze in circa 4 minuten krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier

Stap 3

Opmaak:
Was en pluk de sla.
Verdeel de mooie lichte binnenste blaadjes over vier bordjes.
Lepel er de dressing bij, leg de asperges erbij en verdeel de krabkoekjes.
Dien ze meteen op, met de tartaarsaus.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met piepkuiken, oester en Hollandaise saus

Snij het borstvlees en de poten van het karkas van de piepkuikens, kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter in een pan en braad[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.