Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus


4 personen

Ingredienten
  • Ingrediënten tartaarsaus:
  • 2½ dl. mayonaise
  • 1¼ dl. zure room
  • ½ theelepel Dyon-mosterd
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 fijngesneden augurk
  • 1 eetl. dille
  • 1 eetl. peterselie
  • ½ theel. dragon
  • ½ theel. tabasco
  • Ingrediënten krabkoekjes:
  • 12 asperges AA, gekookt
  • 300 gr. krabvlees
  • 200 gr. gare asperges
  • 100 gr. broodkruim
  • 0,8 dl. melk
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden lente-ui
  • ½ theel. bakpoeder
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. peper
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. olie
  • 1 ei, bloem
  • 1 krop sla
  • 4 eetl. dressing
Nieuws image
Stap 1

Bereiding tartaarsaus:
Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.

Stap 2

Bereiding krabkoekjes:
Doe het uitgeknepen krabvlees in een kom, voeg het broodkruim en de gare asperges toe en giet de melk erover.
Meng in een kom de mayonaise en het ei, de peterselie en lente-ui, bakpoeder, zout en peper.
Giet dit over het krabmengsel en meng goed.
Vorm koekjes van het mengsel, leg ze op een schaal afgedekt met plastic folie en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de olie en de boter.
Haal de krabkoekjes door de bloem en bak ze in circa 4 minuten krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier

Stap 3

Opmaak:
Was en pluk de sla.
Verdeel de mooie lichte binnenste blaadjes over vier bordjes.
Lepel er de dressing bij, leg de asperges erbij en verdeel de krabkoekjes.
Dien ze meteen op, met de tartaarsaus.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.