Aspergecocktail met La Trappe dressing


4 personen

Ingredienten
  • 12 Brabantse asperges
  • 30 gr. boter
  • 2 zoete aardappelen
  • 6 eetl. olijfolie, extra vergine1 teentje knoflook
  • 6 plakjes Livar rookspek, gesneden
  • 1 dl. La Trappe Tripel trappistenbier
  • 50 gr. gemengde sla
  • Zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, en zet ze op in ruim water met 5 gram zout per liter en 20 gram van de boter.
Breng aan de kook, laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten doorgaren in de pan.
Laat ze hierna afkoelen.

Stap 2

Borstel de zoete aardappelen onder stromend water schoon, dep droog en snij overlangs in vieren.
Leg de parten aardappel in een ovenvaste schaal, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en rooster in een hete oven van 200° C in ca. 40 minuten gaar.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Stap 3

Smelt 10 gram boter in een platte koekenpan, snij de knoflook in plakjes en laat mee fruiten zonder te kleuren.
Bak in de boter het rookspek krokant.
Haal het spek uit de pan, blus af met het tripel bier en laat dit tot enkele eetlepels inkoken.

Stap 4

Zeef de vloeistof en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer er geleidelijk de 3 overgebleven eetlepels olijfolie door en breng op smaak met wat peper.

Stap 5

Snij de zoete aardappelen in stukjes, meng met de in stukjes gesneden asperges, rookspek, gemengde sla en de tripel-dressing.
Serveer in een La Trappe bierglas.

Stap 6

Tip:
Garneer desgewenst met saffraan kroepoek.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.