Salade met asperges, garnalen, pijnboompitjes en sabayonne


4 personen

Ingredienten
  • 8 witte Brabantse asperges
  • 12 groene asperge (tips)
  • 12 à 16 gekookte grote garnalen
  • 25 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 krop groene salanova sla *
  • 1 kropje rode sla
  • Enkele sprietjes bieslook
  • 1 limoen
  • 2 eidooiers
  • 1 dl. droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Zout en witte peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water in 7 minuten en laat ze in het kookvocht afkoelen.

Stap 2

Snijd een stukje van achterkant van de groene aspergetips en kook ze de laatste 4 minuten mee.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze lichtbruin van kleur zijn.

Stap 3

Was de sla en snijd de blaadjes los van de stronk.
Snijd 4 plakjes van de limoen en halveer ze en pers uit het restant van de limoen het sap.
Schik de blaadjes salanova sla en rode sla op vier borden.
Haal de asperges uit het kookvocht en halveer ze.

Stap 4

Verdeel de garnalen, plakjes citroen en de aspergestukken over de borden en garneer met sprietjes bieslook.
Doe de eidooiers, witte wijn en limoensap in een pan en klop de vloeistof "au bain Marie" (heet waterbad) luchtig en gaar zodat een luchtige sabayonne is verkregen.
Klop er onder geleidelijk roeren enkele druppels olijfolie bij.

Stap 5

Breng op smaak met zout en peper.
Lepel de sabayonne over de salade.

* natuurlijk kunt u zelf een keuze maken

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.