Salade met asperges, garnalen, pijnboompitjes en sabayonne


4 personen

Ingredienten
  • 8 witte Brabantse asperges
  • 12 groene asperge (tips)
  • 12 à 16 gekookte grote garnalen
  • 25 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 krop groene salanova sla *
  • 1 kropje rode sla
  • Enkele sprietjes bieslook
  • 1 limoen
  • 2 eidooiers
  • 1 dl. droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Zout en witte peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water in 7 minuten en laat ze in het kookvocht afkoelen.

Stap 2

Snijd een stukje van achterkant van de groene aspergetips en kook ze de laatste 4 minuten mee.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze lichtbruin van kleur zijn.

Stap 3

Was de sla en snijd de blaadjes los van de stronk.
Snijd 4 plakjes van de limoen en halveer ze en pers uit het restant van de limoen het sap.
Schik de blaadjes salanova sla en rode sla op vier borden.
Haal de asperges uit het kookvocht en halveer ze.

Stap 4

Verdeel de garnalen, plakjes citroen en de aspergestukken over de borden en garneer met sprietjes bieslook.
Doe de eidooiers, witte wijn en limoensap in een pan en klop de vloeistof "au bain Marie" (heet waterbad) luchtig en gaar zodat een luchtige sabayonne is verkregen.
Klop er onder geleidelijk roeren enkele druppels olijfolie bij.

Stap 5

Breng op smaak met zout en peper.
Lepel de sabayonne over de salade.

* natuurlijk kunt u zelf een keuze maken

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.