Garnaalburger met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 8 à 12 niet te gaar gekookte asperges
  • 350 gram garnalen* rauw, gepeld
  • 75 gram zalmfilet
  • 20 gram ei
  • 45 gram witbroodkruim, fijngemalen
  • 1 eetlepel verse basilicum, ragfijn gesneden
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 4 Focaccia broodjes
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 50 gram gemengde sla
Nieuws image
Stap 1

Dep de garnalen droog. Snijd de zalm in stukken.
Hak de zalm en garnalen fijn, voeg het ei, broodkruim en basilicum toe.
Breng op smaak met peper en zout*.

Stap 2

Test de smaak en consistentie door een balletje in de magnetron te garen.
Vorm met een hamburgerstempel of met vochtige handen vier burgers.
Dek af met plasticfolie en bewaar tot gebruik in de koeling.

Stap 3

Verhit de olie in een pan met teflon bodem en bak hierin de burgers 8 à 10 minuten tot een kerntemperatuur van 58º Celsius.
Snijd de gekookte asperges doormidden en gril ze kort.

Stap 4

Snijd het focaccia brood horizontaal doormidden, besmeer met tomatensaus, beleg met een frisse salade en leg daarop de garnalenburger.
Leg de bovenkant van het brood er schuin op en garneer eventueel met gedroogde ui-ringen.

* Kruiden met zout afhankelijk of het zout- of zoetwatergarnalen

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.