Garnaalburger met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 8 à 12 niet te gaar gekookte asperges
  • 350 gram garnalen* rauw, gepeld
  • 75 gram zalmfilet
  • 20 gram ei
  • 45 gram witbroodkruim, fijngemalen
  • 1 eetlepel verse basilicum, ragfijn gesneden
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 4 Focaccia broodjes
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 50 gram gemengde sla
Nieuws image
Stap 1

Dep de garnalen droog. Snijd de zalm in stukken.
Hak de zalm en garnalen fijn, voeg het ei, broodkruim en basilicum toe.
Breng op smaak met peper en zout*.

Stap 2

Test de smaak en consistentie door een balletje in de magnetron te garen.
Vorm met een hamburgerstempel of met vochtige handen vier burgers.
Dek af met plasticfolie en bewaar tot gebruik in de koeling.

Stap 3

Verhit de olie in een pan met teflon bodem en bak hierin de burgers 8 à 10 minuten tot een kerntemperatuur van 58º Celsius.
Snijd de gekookte asperges doormidden en gril ze kort.

Stap 4

Snijd het focaccia brood horizontaal doormidden, besmeer met tomatensaus, beleg met een frisse salade en leg daarop de garnalenburger.
Leg de bovenkant van het brood er schuin op en garneer eventueel met gedroogde ui-ringen.

* Kruiden met zout afhankelijk of het zout- of zoetwatergarnalen

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.