Garnaalburger met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 8 à 12 niet te gaar gekookte asperges
  • 350 gram garnalen* rauw, gepeld
  • 75 gram zalmfilet
  • 20 gram ei
  • 45 gram witbroodkruim, fijngemalen
  • 1 eetlepel verse basilicum, ragfijn gesneden
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 4 Focaccia broodjes
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 50 gram gemengde sla
Nieuws image
Stap 1

Dep de garnalen droog. Snijd de zalm in stukken.
Hak de zalm en garnalen fijn, voeg het ei, broodkruim en basilicum toe.
Breng op smaak met peper en zout*.

Stap 2

Test de smaak en consistentie door een balletje in de magnetron te garen.
Vorm met een hamburgerstempel of met vochtige handen vier burgers.
Dek af met plasticfolie en bewaar tot gebruik in de koeling.

Stap 3

Verhit de olie in een pan met teflon bodem en bak hierin de burgers 8 à 10 minuten tot een kerntemperatuur van 58º Celsius.
Snijd de gekookte asperges doormidden en gril ze kort.

Stap 4

Snijd het focaccia brood horizontaal doormidden, besmeer met tomatensaus, beleg met een frisse salade en leg daarop de garnalenburger.
Leg de bovenkant van het brood er schuin op en garneer eventueel met gedroogde ui-ringen.

* Kruiden met zout afhankelijk of het zout- of zoetwatergarnalen

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.