Asperges met zalm-dille carpaccio en dressing van Leffe blond


4 personen

Ingredienten
  • 16 Brabantse asperges
  • 20 gr. boter
  • ½ theel. gladde mosterd
  • 4 eetl. leffe blond
  • 4 eetl. olijfolie
  • ½ theel. gladde mosterd
  • 320 gr. zalm-dille carpaccio
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 blaadjes lollo bianco sla
  • 1 limoen
  • 4 takjes kervel
  • Zout en versgemalen peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water met de boter.
Kook de asperges 7 minuten en laat ze in het kookvocht afkoelen.

Stap 2

Snijd de limoen in de lengte doormidden.
Snijd van een helft vier partjes, gebruik de andere helft voor de dressing.

Stap 3

Kook de vier kwarteleitjes 5 minuten, laat ze schrikken in koud water en verwijder de schil.
Roer de mosterd glad met het sap van de halve limoen.
Giet er geleidelijk het Leffe bier bij en daarna druppelsgewijs de olijfolie.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 4

Haal de afgekoelde asperges uit het kookvocht en leg ze een paar uur in deze dressing.
Verdeel de zalmcarpaccio over vier koude borden.
Haal de asperges uit de dressing en leg op elk bord vier asperges.

Stap 5

Garneer met de gehalveerde kwarteleitjes, sla, partjes limoen en een takje kervel.
Sprenkel wat dressing over de sla.

Stap 6

Tip:
Natuurlijk kunt in plaats van kant en klare zalmcarpaccio deze ook zelf maken door verse zalm te marineren in olie met fijngesneden dille, zout en versgemalen peper.  Een paar uur op een koele plaats wegzetten en in dunne plakken snijden.  Ook plakken gerookte zalm smaken uitstekend bij de gemarineerde asperges.  Drink er een lekker glas Leffe blond bier bij.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.