Asperges met zalm-dille carpaccio en dressing van Leffe blond


4 personen

Ingredienten
  • 16 Brabantse asperges
  • 20 gr. boter
  • ½ theel. gladde mosterd
  • 4 eetl. leffe blond
  • 4 eetl. olijfolie
  • ½ theel. gladde mosterd
  • 320 gr. zalm-dille carpaccio
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 blaadjes lollo bianco sla
  • 1 limoen
  • 4 takjes kervel
  • Zout en versgemalen peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water met de boter.
Kook de asperges 7 minuten en laat ze in het kookvocht afkoelen.

Stap 2

Snijd de limoen in de lengte doormidden.
Snijd van een helft vier partjes, gebruik de andere helft voor de dressing.

Stap 3

Kook de vier kwarteleitjes 5 minuten, laat ze schrikken in koud water en verwijder de schil.
Roer de mosterd glad met het sap van de halve limoen.
Giet er geleidelijk het Leffe bier bij en daarna druppelsgewijs de olijfolie.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 4

Haal de afgekoelde asperges uit het kookvocht en leg ze een paar uur in deze dressing.
Verdeel de zalmcarpaccio over vier koude borden.
Haal de asperges uit de dressing en leg op elk bord vier asperges.

Stap 5

Garneer met de gehalveerde kwarteleitjes, sla, partjes limoen en een takje kervel.
Sprenkel wat dressing over de sla.

Stap 6

Tip:
Natuurlijk kunt in plaats van kant en klare zalmcarpaccio deze ook zelf maken door verse zalm te marineren in olie met fijngesneden dille, zout en versgemalen peper.  Een paar uur op een koele plaats wegzetten en in dunne plakken snijden.  Ook plakken gerookte zalm smaken uitstekend bij de gemarineerde asperges.  Drink er een lekker glas Leffe blond bier bij.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.