4 personen
- 4 à 8 gekookte asperges
- 8 sneetjes witbrood
- 40 gr. zachte boter om te smeren
- 4 plakken kaas
- 5 plakken gekookte ham
- 2 eetl. gehakte verse peterselie
- 2 hardgekookte eieren
Besmeer de sneetjes brood met boter.
Beleg met ham, kaas en de door de lengte en overlangs doorgesneden asperges.
Hak het eiwit en eigeel van de hardgekookte eieren afzonderlijk van elkaar fijn.
Snij de overgebleven plak ham in fijne stukjes.
Leg de tosti’s tussen een wafelijzer en grill deze in enkele minuten goudbruin.
Opmaak:
Haal de tosti’s uit het ijzer en garneer met ei, peterselie, de fijngesneden overgebleven ham en eventueel nog met een gekookte asperge.
Tip:
Voor dit gerecht zijn juist dunnere en goedkopere asperges geschikt.
We hebben een wafelijzer gebruikt, maar natuurlijk is een gewoon tosti-ijzer ook geschikt. Ze kunnen zelfs in een pan gebakken worden; smeer de boter dan aan de buitenkant van het brood.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]