Asperges met piepkuiken, oester en Hollandaise saus


4 personen

Ingredienten
  • 12 gekookte AA asperges
  • 2 piepkuikens
  • 50 gr. boter
  • 4 à 8 oesters
  • 3 eetl. witbrood kruim
  • 30 gr. boter of olie
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 eiwit
  • 1 dl. Hollandaise saus
Nieuws image
Stap 1

Snij het borstvlees en de poten van het karkas van de piepkuikens, kruid het vlees met zout en versgemalen peper.
Verhit de boter in een pan en braad het vlees enkele minuten aan beide kanten lichtbruin.
Blus af met wat aspergevocht  en haal de pan van het vuur.

Stap 2

Haal de oesters uit de schelp (bewaar het vocht) en dep droog met keukenpapier.
Klop het eiwit los, haal de oesters er doorheen en paneer met het witte broodkruim.

Stap 3

Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de oesters kort goudbruin.
Verwarm de asperges, het gekookte ei en de Hollandaise saus.
Doe het gezeefde oestervocht bij de saus.

Stap 4

Opmaak:
Verdeel de asperges op voorverwarmde borden.
Leg er het piepkuiken bij, lepel er wat Hollandaise saus bij en leg daarop de oesters.
Snijd het ei in vieren en leg op elk van de borden een kwart.
Garneer desgewenst met wat felgekleurde gekookte groenten.

Tip:
U kunt de piepkuikenborsten en -poten ook kant en klaar bij de poelier kopen.
Natuurlijk kunt u zelf Hollandaisesaus kloppen of kant en klaar saus in een  slagroomspuit doen en “opblazen” met een gaspatroon zodat u een luchtige espuma krijgt

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.