Wrap met jonge bladsla, asperges en guacamole




Ingredienten
  • 6 asperges, gekookt
  • 2 tomaten
  • 2 avocado’s
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr. sjalot
  • stukje rode peper
  • 2 middelgrote tortilla’s
  • 80 gr. jonge bladsla
  • 2 eetl. dressing
  • 1 klein blikje maïs
  • 50 gr. zwarte of kidney bonen
  • 100 gr. kipreepjes, gaar
Nieuws image
Stap 1

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
Snijd de knoflook en sjalotje in kleine stukjes, pers de limoen uit en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
Maak een guacamole door alle ingrediënten in een maatbeker te doen, voeg het sap van de limoen toe en pureer met de staafmixer.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 2

Laat de maïs en bonen uitlekken.
Meng de met dressing aangemaakte sla met de in stukjes gesneden asperges, maïskorrels, bonen en kipreepjes.

Stap 3

Besmeer de tortilla’s met de guacamole en verdeel vervolgens het sla-mengsel over de tortilla’s.
Rol de tortilla’s op.

Stap 4

Opmaak:
Snijd de tortilla’s doormidden en serveer ze in een kom of in een glas.

Tip:
Geef er geraspte kaas en tortillachips bij.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.