Aspergemousse met grote garnalen




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 8 à 12 grote verse gepelde garnalen
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1½ dl. ongezoete slagroom
  • 1½ dl. aspergekookvocht
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 5 gr. Bresc thai yellow curry
  • Verse basilicum of cress
  • 4 spiesen
  • 4 whiskyglazen
Nieuws image
Stap 1

Week de blaadjes gelatine in een schaal met koud water. Klop de slagroom lobbig op tot yoghurtdikte.
Verwarm het aspergekookvocht en los hierin de gelatineblaadjes al roerend op en voeg de thai yellow curry hieraan toe.

Stap 2

Snijd de asperges in stukjes en houd de koppen apart.
Pureer de aspergestukjes met blender of keukenmachine en laat dit mengsel afkoelen.

Stap 3

Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het afgekoelde aspergemengsel en spatel dit luchtig om.
Verdeel dit over de vier whiskyglazen en laat dit opstijven in de koelkast.

Stap 4

Bak de gepelde garnalen kort in zonnebloemolie en snijd de cherrytomaatjes doormidden.

Stap 5

Opmaak:
Prik de garnalen en cherrytomaatjes om en om aan de spiesen en zet deze in de glazen met aspergemousse.
Garneer met de aspergekoppen, basilicum of cress.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.