4 personen
- 12 Brabantse asperges
- 2 eetl. honing
- ¼ bos verveine
- 4 vanille macarons
- 1 dl. chocolademousse
- 50 gr. rood fruit (bosbes, framboos, aalbes)
- 4 plakjes gedroogde asperge
Schil de asperges. Zet deze op in ruim water met 5 gram zout per liter en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten doorgaren in de pan.
Leg de asperges als ze enigszins afgekoeld zijn een half uur in de honing gemengd met de ragfijn gesneden verveine.
Leg op elk bord 3 gemarineerde asperges, plaats een macaron op het bord, lepel er met een warme vochtige lepel chocolademousse bij.
Garneer met rood fruit, een flinter gedroogde asperge en druppel er wat honing-verveine marinade bij.
Tip:
In plaats van verveine kan ook verse munt of dragon gebruikt worden.
De macaron kan eventueel met goud- of zilverspray ingespoten worden voor en ‘rijkelijke touch’.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]