Dessert van in honing en verveine gemarineerde asperges


4 personen

Ingredienten
  • 12 Brabantse asperges
  • 2 eetl. honing
  • ¼ bos verveine
  • 4 vanille macarons
  • 1 dl. chocolademousse
  • 50 gr. rood fruit (bosbes, framboos, aalbes)
  • 4 plakjes gedroogde asperge
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges.  Zet deze op in ruim water met 5 gram zout per liter en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten doorgaren in de pan.
Leg de asperges als ze enigszins afgekoeld zijn een half uur in de honing gemengd met de ragfijn gesneden verveine.

Stap 2

Leg op elk bord 3 gemarineerde asperges, plaats een macaron op het bord, lepel er met een warme vochtige lepel chocolademousse bij.
Garneer met rood fruit, een flinter gedroogde asperge en druppel er wat honing-verveine marinade bij.

Stap 3

Tip:
In plaats van verveine kan ook verse munt of dragon gebruikt worden.
De macaron kan eventueel met goud- of zilverspray ingespoten worden voor en ‘rijkelijke touch’.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.