Crème Brulée met asperges en asperge-kletskoppen


4 personen

Ingredienten
  • 1 liter crème brulée, Debic
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 4 asperges, niet te gaar gekookt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
  • Kletskoppen van asperges
  • Asperge-kletskoppen:
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • Snufje kaneel en zout
  • Snufje kaneel en zout
  • 50 gram zachte boter
  • 40 gram bloem
Nieuws image
Stap 1

Bereiding Créme Brulée:
Verwarm de crème brulée (hoeft niet te koken), giet in een schaaltje en laat laat ca. 20 minuten afkoelen.
Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi met rietsuiker en daarna afbranden totdat de suiker licht gekaramelliseerd is.
Snijd de asperges in 2 of 3 stukken en dep ze droog tussen keukenpapier.
Verwarm de boter in een pannetje.
Bak de asperges rondom bruin, bestrooi met de suiker en laat ze karamelliseren.
Garneer de crème brulée met de asperges en met een stukje aspergekletskop.

Stap 2

Bereiding Asperge-kletskoppen:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed de gezeefde bloem op het allerlaatste moment door het beslag.
Spuit met behulp van een spuitzak rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand of smeer het beslag dun uit.
Zet de bakplaat in de oven en bak in 8 à 10 minuten goudbruin.
Blijf de laatste minuten bij de oven zodat ze niet verbranden.
Eventueel de bakplaat halverwege draaien zodat het deeg gelijkmatig kleurt.
Wanneer de kletskoppen uit de oven komen, kun je ze naar wens vormen, maar wees er snel bij.
Bewaar de kletskoppen in een goed afsluitbare doos.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.