Crème Brulée met asperges en asperge-kletskoppen


4 personen

Ingredienten
  • 1 liter crème brulée, Debic
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 4 asperges, niet te gaar gekookt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
  • Kletskoppen van asperges
  • Asperge-kletskoppen:
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • Snufje kaneel en zout
  • Snufje kaneel en zout
  • 50 gram zachte boter
  • 40 gram bloem
Nieuws image
Stap 1

Bereiding Créme Brulée:
Verwarm de crème brulée (hoeft niet te koken), giet in een schaaltje en laat laat ca. 20 minuten afkoelen.
Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi met rietsuiker en daarna afbranden totdat de suiker licht gekaramelliseerd is.
Snijd de asperges in 2 of 3 stukken en dep ze droog tussen keukenpapier.
Verwarm de boter in een pannetje.
Bak de asperges rondom bruin, bestrooi met de suiker en laat ze karamelliseren.
Garneer de crème brulée met de asperges en met een stukje aspergekletskop.

Stap 2

Bereiding Asperge-kletskoppen:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed de gezeefde bloem op het allerlaatste moment door het beslag.
Spuit met behulp van een spuitzak rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand of smeer het beslag dun uit.
Zet de bakplaat in de oven en bak in 8 à 10 minuten goudbruin.
Blijf de laatste minuten bij de oven zodat ze niet verbranden.
Eventueel de bakplaat halverwege draaien zodat het deeg gelijkmatig kleurt.
Wanneer de kletskoppen uit de oven komen, kun je ze naar wens vormen, maar wees er snel bij.
Bewaar de kletskoppen in een goed afsluitbare doos.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges de werking van de nieren bevorderen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.