Groententerrine met asperges, zeekraal, pompoen en geitenkaas (vegetarisch)




Ingredienten
  • 4 à 8 asperges, gekookt
  • 2 dl. aspergekookvocht
  • 2 dl. room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 150 gr. zeekraal
  • 200 gr. flespompoen, gekookt
  • 150 gr. paddenstoelen
  • 150 gr. witte geitekaasplakken
  • 100 gr. gemengde sla
  • 3 eetl. dressing
Nieuws image
Stap 1

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht en room aan de kook, haal van het vuur en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.

Stap 3

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Laat afkoelen tot de vloeistof ‘hangend’ is.

Stap 5

Pluk de zeekraal van de dikkere stengels zodat je alleen de zachte steeltjes overhoud.

Stap 6

Verwijder de schil van de pompoen en van snijd van het vruchtvlees dunne plakken.

Stap 7

Bekleed een vorm met plasticfolie.

Stap 8

Giet de geleivloeistof onderin de vorm zodat een dun laagje op de bodem zit.

Stap 9

Beleg met een plak kaas, vervolgens een laag zeekraal, dan plakjes pompoen, asperges en als laatste de zeekraal.

Stap 10

Lepel tussen elk laagje wat vloeistof.

Stap 11

Herhaal deze handeling zodat je mooie laagjes krijgt en alle groenten op zijn.

Stap 12

Dek af met plasticfolie en zet enkele uren onder druk weg zodat de laagjes goed aan elkaar plakken.

Stap 13

Opmaak:
Los de terrine, verwijder de plasticfolie en snijd met een warm of electrisch mes in plakken.
Verdeel de plakken over vier koude borden.
Garneer met wat aangemaakte sla.

Tip:
Als vervanger van witte geitekaas kunt u ook elke andere harde kaas gebruiken.
Natuurlijk kunnen allerlei andere groenten gebruikt worden.
Zorg dat ze allemaal goed gaar zijn anders is de terrine moeilijk te snijden.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.