Lamsnek met asperges, tuinbonen, schorseneer en aardappelcrème




Ingredienten
  • 12 gekookte asperges AA
  • 500 gr. lamsnek
  • 300 gr. aardappelen
  • 80 gr. gedopte tuinbonen of Edame bonen
  • 20 gr. gesneden bieslook
  • 20 gr. boter
  • ½ dl. room
  • 10 eetl. bruine saus
  • Olijfolie
  • Zeezout
Nieuws image
Stap 1

Gaar de lamsnek gedurende 12 uur in olie op 75° C. in de oven.

Stap 2

Snijd met een dunschiller of kaasschaaf linten van de schorseneer en frituur deze krokant op 140° C.
Kook de tuin- of Edamebonen beetgaar.

Stap 3

Snijd ½ aardappel in kleine blokjes en frituur deze eveneens op 140° C. tot ze krokant zijn.
Kook de overige aardappelen gaar.

Stap 4

Maak met de boter en de room een gladde aardappelpuree en bewaar op een warme plaats in een spuitzak.

Stap 5

Haal de lamsnek uit de olie en leg deze in een ovenschaal.
Strijk met een kwastje de lamsnek in met de bruine saus en bak de lamsnek af op 150° C. in de oven.
Bestrijk tussentijds de lamsnek nog meerdere malen met de bruine saus.

Stap 6

Opmaak:
Snijd de lamsnek in vier gelijke porties en verdeel dit over de voorverwarmde borden.
Bestrooi de lamsnek met de gefrituurde aardappelblokjes en bieslook.
Halveer de asperges en stoof deze samen met de tuinbonen in een klontje roomboter.
Verdeel dit over de borden langs de lamsnek.
Spuit wat puntjes aardappelpuree en wat dotjes warme bruine saus verdeeld over de borden.
Garneer dit af met de chips van schorseneer.

Tip:
Gaar de lamsnek al een dag vooruit.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.