Lamsnek met asperges, tuinbonen, schorseneer en aardappelcrème




Ingredienten
  • 12 gekookte asperges AA
  • 500 gr. lamsnek
  • 300 gr. aardappelen
  • 80 gr. gedopte tuinbonen of Edame bonen
  • 20 gr. gesneden bieslook
  • 20 gr. boter
  • ½ dl. room
  • 10 eetl. bruine saus
  • Olijfolie
  • Zeezout
Nieuws image
Stap 1

Gaar de lamsnek gedurende 12 uur in olie op 75° C. in de oven.

Stap 2

Snijd met een dunschiller of kaasschaaf linten van de schorseneer en frituur deze krokant op 140° C.
Kook de tuin- of Edamebonen beetgaar.

Stap 3

Snijd ½ aardappel in kleine blokjes en frituur deze eveneens op 140° C. tot ze krokant zijn.
Kook de overige aardappelen gaar.

Stap 4

Maak met de boter en de room een gladde aardappelpuree en bewaar op een warme plaats in een spuitzak.

Stap 5

Haal de lamsnek uit de olie en leg deze in een ovenschaal.
Strijk met een kwastje de lamsnek in met de bruine saus en bak de lamsnek af op 150° C. in de oven.
Bestrijk tussentijds de lamsnek nog meerdere malen met de bruine saus.

Stap 6

Opmaak:
Snijd de lamsnek in vier gelijke porties en verdeel dit over de voorverwarmde borden.
Bestrooi de lamsnek met de gefrituurde aardappelblokjes en bieslook.
Halveer de asperges en stoof deze samen met de tuinbonen in een klontje roomboter.
Verdeel dit over de borden langs de lamsnek.
Spuit wat puntjes aardappelpuree en wat dotjes warme bruine saus verdeeld over de borden.
Garneer dit af met de chips van schorseneer.

Tip:
Gaar de lamsnek al een dag vooruit.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.