Sechuancoquilles met gemarineerde asperges


4 personen

Ingredienten
  • 80 gram gedroogde sechuanpepers
  • 2 dl. olie
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gr. glasnoedels
  • 1 dl. sojasaus
  • 3 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 75 ml. mirin (rijstwijn)
  • 75 ml. sojasaus
  • 50 gr. suiker
  • 6 Brabantse asperges
  • 8 à 16 coquilles
  • boter, olie
  • 200 gr. jonge bladspinazie
Nieuws image
Stap 1

Verhit de olie in een wok en laat de sechuanpepers, steranijs en het kaneelstokje circa 2 minuten wellen.
Schep de pepers en de specerijen uit de wok.
Laat de olie afkoelen en zeef deze door een fijne doek.

Stap 2

Breng water aan de kook.
Overgiet de glasnoedels met kokend water en laat circa 2 minuten wellen.
Meng de sojasaus met de sesamolie en poedersuiker.
Giet de noedels af en meng met het sojamengsel en verdeel over de borden.
Verhit de sechuanolie en schenk een lepel hete olie over de glasnoedels.

Stap 3

Pel en hak de knoflook.
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook goudbruin.
Blus af met de mirin, de sojasaus en de suiker en breng aan de kook.

Stap 4

Schil de asperges en zet op in ruim water met 5 gr. zout per liter en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat 10 minuten doorgaren in de pan.
Haal de asperges uit de pan, snij deze, en dep ze droog.

Stap 5

Haal de marinade van het vuur en voeg de asperges toe.
Marineer de asperges tot je het bord gaat opmaken.

Stap 6

Verhit een koekenpan, doe er een lepel olie in en een klontje boter en bak de coquilles twee minuten om en om.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan kort de gewassen spinazie.
Giet er een scheutje van de hete sechuanolie over.
Breng op smaak met wat (zee)zout.

Stap 7

Opmaak:
Verdeel de glasnoedels en spinazie over vier warme borden.
Leg de coquilles erbij en verdeel er de gemarineerde asperges bij.
Serveer desgewenst met een stukje saffraan kroepoek, bietenscheuten en gerookt zwart sesamzaad.

Tip:
in plaats van de noedels zelf te maken zijn er ook potjes met kant en klare wakamé spaghetti te koop.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.