Ravioli met asperges, garnalen en Hollandaise espuma


4 personen

Ingredienten
  • 8 à 12 gekookte AA asperges
  • 12 à 16 stuks ravioli, gevuld met garnaal of crab
  • 50 gr. Hollandse garnalen
  • 1 dl. Hollandaise saus
  • 1 dl. room
  • 1 bakje Tahoon cress
  • Zout
Nieuws image
Stap 1

Kook de raviolis volgens gebruiksaanwijzing in gezouten water gaar.
Verwarm de Hollandaise saus en room, doe dit in een slagroomspuit, doe er een gaspatroon bij, schud en houd warm “au bain-marie”.

Stap 2

Opmaak:
Haal de asperges en ravioli uit het kookvocht.
Schep ze op voorverwarmde borden.
Spuit er de Hollandaise espuma bij, strooi er garnaaltjes en desgewenst wat julienne gesneden truffel over.
Garneer met Tahoon cress.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.