Gefrituurde asperges met harissa-mayonaise




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 100 gr. bloem
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 200 gr. panko of paneermeel
  • 100 gr. Grozette strooikaas
  • 100 gr. mayonaise
  • 15 gr. Bresc harissa-pasta
  • Zonnebloemolie
  • Gemengde salade
  • Kervel
Nieuws image
Stap 1

Haal de gekookte asperges uit het kookvocht, laat deze afkoelen en dep ze droog.

Stap 2

Meng de panko of paneermeel met de strooikaas.
Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het panko-kaasmengsel.
Herhaal deze handelingen nogmaals en druk de laag paneer goed vast aan de asperge.

Stap 3

Meng de mayonaise met de Bresc harissa-pasta.
Frituur de asperges in enkele minuten goudbruin op 170° C. in de zonnebloemolie.

Stap 4

Opmaak:
Leg de gefrituurde asperges op voorverwarmde borden.
Snijd per bord éen asperge in de lengte doormidden.
Serveer met frisse gemengde salade, kervel en de harissa-mayonaise.

Tip:
Harissa is de pittige smaakmaker uit de Arabische keuken. Het is ook als kruidenmengsel in poedervorm verkrijgbaar.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.