Gefrituurde asperges met harissa-mayonaise




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 100 gr. bloem
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 200 gr. panko of paneermeel
  • 100 gr. Grozette strooikaas
  • 100 gr. mayonaise
  • 15 gr. Bresc harissa-pasta
  • Zonnebloemolie
  • Gemengde salade
  • Kervel
Nieuws image
Stap 1

Haal de gekookte asperges uit het kookvocht, laat deze afkoelen en dep ze droog.

Stap 2

Meng de panko of paneermeel met de strooikaas.
Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het panko-kaasmengsel.
Herhaal deze handelingen nogmaals en druk de laag paneer goed vast aan de asperge.

Stap 3

Meng de mayonaise met de Bresc harissa-pasta.
Frituur de asperges in enkele minuten goudbruin op 170° C. in de zonnebloemolie.

Stap 4

Opmaak:
Leg de gefrituurde asperges op voorverwarmde borden.
Snijd per bord éen asperge in de lengte doormidden.
Serveer met frisse gemengde salade, kervel en de harissa-mayonaise.

Tip:
Harissa is de pittige smaakmaker uit de Arabische keuken. Het is ook als kruidenmengsel in poedervorm verkrijgbaar.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.