Roergebakken asperges met Livar varkensrack op Thaise wijze


4 personen

Ingredienten
  • 1½ kg. Asperges AA
  • 1 theel. bruine suiker
  • ½ theel. gemalen kurkuma
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. Thaise vissaus
  • 4 st. varkensrack, Livar
  • 50 gr. boter
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olie
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 2 eetl. fijngesneden koriander
  • 1 eetl. limoensap
  • Mihoen
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges beetgaar.

Stap 2

Meng de suiker, kurkuma, knoflook en vissaus in de keukenmachine tot een gladde kruidenpasta.
Kruid de varkensrack en bak ze aan beide kanten bruin in hete boter.
Gaar ca. 5 min. na in een voorverwarmde oven van 160° C.

Stap 3

Verhit de olie in de wok en roerbak de kruidenpasta 1 min.
Voeg de in stukken gesneden asperges en 3 eetl. water toe en bak het geheel  gedurende 3 min.
Regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met peper en bestrooi met de lente-ui en de koriander.
Besprenkel met het limoensap.

Stap 4

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing kort in licht gezouten water en voeg dit toe aan de saus.

Stap 5

Opmaak:
Schep de mihoen op voorverwarmde diepe borden en leg er de gebraden varkensrack bij.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.