Roergebakken asperges met Livar varkensrack op Thaise wijze


4 personen

Ingredienten
  • 1½ kg. Asperges AA
  • 1 theel. bruine suiker
  • ½ theel. gemalen kurkuma
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. Thaise vissaus
  • 4 st. varkensrack, Livar
  • 50 gr. boter
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olie
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 2 eetl. fijngesneden koriander
  • 1 eetl. limoensap
  • Mihoen
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges beetgaar.

Stap 2

Meng de suiker, kurkuma, knoflook en vissaus in de keukenmachine tot een gladde kruidenpasta.
Kruid de varkensrack en bak ze aan beide kanten bruin in hete boter.
Gaar ca. 5 min. na in een voorverwarmde oven van 160° C.

Stap 3

Verhit de olie in de wok en roerbak de kruidenpasta 1 min.
Voeg de in stukken gesneden asperges en 3 eetl. water toe en bak het geheel  gedurende 3 min.
Regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met peper en bestrooi met de lente-ui en de koriander.
Besprenkel met het limoensap.

Stap 4

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing kort in licht gezouten water en voeg dit toe aan de saus.

Stap 5

Opmaak:
Schep de mihoen op voorverwarmde diepe borden en leg er de gebraden varkensrack bij.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.