Cappuccino van asperges, doperwten en garnalen


4 personen

Ingredienten
  • 100 gr. asperges, gekookt en in stukjes
  • 5 dl. aspergebouillon (kookvocht)
  • 1 dl. witte wijn
  • 50 gr. uienringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje sinaasappelschil
  • 250 gr. doperwten
  • Zout en peper
  • 50 gr. crème fraîche
  • ½ dl. volle melk
  • 60 gr. Hollandse garnalen
  • 1 eetl. kervelblaadjes
Nieuws image
Stap 1

Breng de aspergebouillon met de witte wijn aan de kook.
Voeg de uienringen, knoflook en een stuk sinaasappelschil toe en laat het geheel goed doorkoken.
Voeg dan pas de doperwtjes toe en kook deze zonder deksel op de pan even mee, zodat zij hun kleur behouden.
Voeg de helft van de gekookte aspergestukje toe.

Stap 2

Neem de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Roer de soep door een zeef en breng hem op smaak met zout en peper.
Klop de crème fraîche en melk tot een luchtig schuim.

Stap 3

Opmaak:
Verdeel het restant van de asperges in een kom of glas en schep hier de hete soep over.
Lepel er een laagje van het schuim overheen.
Garneer met wat doperwten, Hollandse garnalen en kervelblaadjes.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.