Cappuccino van asperges, doperwten en garnalen


4 personen

Ingredienten
  • 100 gr. asperges, gekookt en in stukjes
  • 5 dl. aspergebouillon (kookvocht)
  • 1 dl. witte wijn
  • 50 gr. uienringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje sinaasappelschil
  • 250 gr. doperwten
  • Zout en peper
  • 50 gr. crème fraîche
  • ½ dl. volle melk
  • 60 gr. Hollandse garnalen
  • 1 eetl. kervelblaadjes
Nieuws image
Stap 1

Breng de aspergebouillon met de witte wijn aan de kook.
Voeg de uienringen, knoflook en een stuk sinaasappelschil toe en laat het geheel goed doorkoken.
Voeg dan pas de doperwtjes toe en kook deze zonder deksel op de pan even mee, zodat zij hun kleur behouden.
Voeg de helft van de gekookte aspergestukje toe.

Stap 2

Neem de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Roer de soep door een zeef en breng hem op smaak met zout en peper.
Klop de crème fraîche en melk tot een luchtig schuim.

Stap 3

Opmaak:
Verdeel het restant van de asperges in een kom of glas en schep hier de hete soep over.
Lepel er een laagje van het schuim overheen.
Garneer met wat doperwten, Hollandse garnalen en kervelblaadjes.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.