Asperges op z’n Brabants


4 personen

Ingredienten
  • 2 kg. asperges AA
  • 400 gr. gekookte achterham
  • 400 gr. krielaardappeltjes
  • 125 gr roomboter
  • 8 eieren, hardgekookt
  • 8 takjes gehakte peterselie
  • Zout naar smaak
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en kook deze in 5 minuten gaar
Laat ze 10 minuten zachtjes doorgaren, van het vuur af.

Stap 2

Kook de krielaardappeltjes gaar.
Maak de hardgekookte eieren fijn en verwarm ze in de gesmolten boter.

Stap 3

Zet de borden warm, dresseer de asperges en hierop de ham.
Serveren met de warme boter + ei en de aardappeltjes.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.