Asperges op z’n Brabants


4 personen

Ingredienten
  • 2 kg. asperges AA
  • 400 gr. gekookte achterham
  • 400 gr. krielaardappeltjes
  • 125 gr roomboter
  • 8 eieren, hardgekookt
  • 8 takjes gehakte peterselie
  • Zout naar smaak
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en kook deze in 5 minuten gaar
Laat ze 10 minuten zachtjes doorgaren, van het vuur af.

Stap 2

Kook de krielaardappeltjes gaar.
Maak de hardgekookte eieren fijn en verwarm ze in de gesmolten boter.

Stap 3

Zet de borden warm, dresseer de asperges en hierop de ham.
Serveren met de warme boter + ei en de aardappeltjes.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.