Tartaar van hamachi tonijn, gegrilde asperge, soesje, aspergemousse en haringkuit




Ingredienten
  • 12 st. AA asperges, gekookt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 125 gram room
  • 400 gr. hamachi (Yellowtail tonijn) filet met huid
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • 2 eetl. Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 Potje haringkuit
  • Cress (borage, vene) zeekraal
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • Soesjes:
  • 50 gr. water
  • 50 gr. melk
  • 50 gr. roomboter
  • 50 gr. bloem
  • 4 eieren
Nieuws image
Stap 1

Voor de soesjes, kook de melk, het water en de boter samen totdat de boter gesmolten is.
Voeg er de bloem aan toe en roer op laag vuur de bloem gaar.
Haal de pan van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot je een gladde, stevige massa hebt.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine doppen op bakpapier
Bak de soesjes af 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°Celsius.

Stap 2

Voor de aspergemousse snijd je de koppen van de asperges af om die later te grillen.
Weeg 250 gram asperges, zonder kop, af en doe dit in de blender.
Doe 1 dl. asperge kookvocht in een pan en los hierin de in koud water geweekte gelatine op.
Voeg dit bij de asperges en draai het geheel glad.
Laat even afkoelen en spatel er de yoghurt dikte opgeklopte room door.
Vul er evt. een vormpje mee (zie foto) of reserveer alles in een spuitzak tot gebruik.

Stap 3

Snijd de hamachi fijn tot tartaar en maak aan met de bieslook, olie, peper en zout.
Bak de huid van de hamachi uit in een koekenpan op laag vuur onder druk van een steelpan gevuld met water.
Grill de aspergekoppen beetgaar.

Stap 4

Opmaak:
Snijd de soesjes door en vul ze met de mousse, doe daarop wat haringkuit en garneer af.
Steek de tartaar uit in mooie rondjes, 2 per bord.
Zet de soesjes en tartaar om en om op het bord en zet er de gegrilde aspergekoppen tussen.
Garneer af met de cress en de radijs.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.