4 personen
- Ingrediënten gamba’s:
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje verse gember, geraspt
- ½ limoen
- ½ sinaasappel
- 3 eetl. sojasaus
- 1 dl. kokosmelk
- 1 eetl. sesamolie
- 5 eetl. zonnebloemolie om te bakken
- ½ Spaanse peper, zonder pitjes, fijngehakt
- 12 grote gamba’s
- 1 eetl. honing
- 4 stronkjes witlof
- Ingrediënten groene risotto:
- 2 theel. olijfolie
- 1 theel. sesamolie
- 1 ui
- 130 gr. venkelknol, in blokjes
- 150 gr. risotto rijst
- 7½ dl. groentebouillon
- 1 dl. witte wijn
- 50 gr. Parmezaanse kaas
- 100 gr. doperwtjes
- 1¼ dl. aspergekookvocht
- 10 blaadjes verse basilicum
- 5 takjes verse platte peterselie
- 7 blaadjes kropsla
- Zwarte peper