Gekaramelliseerde asperges met quinoasalade


4 personen

Ingredienten
  • 600 gr. Brabantse asperges
  • 3 eetl. olijfolie (om in te bakken)
  • 50 ml. sojasaus
  • 2 eetl. sesamolie
  • 4 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. vissaus
  • Zout en peper
  • 50 gr. mix van
  • Slasoorten
  • Ingrediënten Quinoasalade:
  • 250 gr. quinoa
  • 100 gr. bospeen
  • 1 eetl. olie
  • 100 gr. cashewnoten (ongezouten)
  • 100 gr. Hüttenkäse
  • 1 bakje kiemgroenten
Nieuws image
Stap 1

Bereiding asperges:
Verwarm een grillpan voor.
Schil de asperges en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie.
Gril de asperges in circa 6 minuten rondom beetgaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en de vissaus in een kom.
Kook dit in een pan circa 3 minuten in tot een stroop.
Schenk de dressing over de asperges.

Stap 2

Bereiding quinoasalade:
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schraap de bospeentjes schoon en snij in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en verwarm de cashewnoten circa 2 minuten.
Voeg de bospeentjes toe en bak dit circa 3 minuten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng de cashewnoten, de bospeentjes en Hüttenkäse door de quinoa.

Stap 3

Opmaak:
Verdeel de slamix en quinoasalade over vier borden.
Leg de gemarineerde asperges erbij en lepel er wat van de ingekookte dressing over.
Garneer met wat kiemgroenten.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.