Focacciabrood met asperges, brie en gerookte amandelen




Ingredienten
  • 4 st. focacciabrood van 100 gr. met rozemarijn of naturel. (kant & klaar)
  • 300 gr. brie.
  • 12 gekookte asperges A, uitgelekt en drooggemaakt.
  • 2 eetl. honing.
  • 50 gr. geroosterde amandelen met rooksmaak
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 190° C.
Leg het focacciabroodjes op een bakplaat.

Stap 2

Snijd de asperges in de lengte door en beleg het brood met de asperges.
Verdeel hierop de in plakjes gesneden brie en besprenkel met wat honing.
Bak het in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Stap 3

Haal uit de oven en strooi er dan wat gehakte gerookte amandelen op.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.