Focacciabrood met asperges, brie en gerookte amandelen




Ingredienten
  • 4 st. focacciabrood van 100 gr. met rozemarijn of naturel. (kant & klaar)
  • 300 gr. brie.
  • 12 gekookte asperges A, uitgelekt en drooggemaakt.
  • 2 eetl. honing.
  • 50 gr. geroosterde amandelen met rooksmaak
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 190° C.
Leg het focacciabroodjes op een bakplaat.

Stap 2

Snijd de asperges in de lengte door en beleg het brood met de asperges.
Verdeel hierop de in plakjes gesneden brie en besprenkel met wat honing.
Bak het in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Stap 3

Haal uit de oven en strooi er dan wat gehakte gerookte amandelen op.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.