Scheermessen met zeefruit, wakame en asperges


4 personen

Ingredienten
  • 4 scheermes groot (of 8 kleine)
  • 25 gr. boter
  • 200 gr. schaal- en schelpdieren (gekookte garnalen, mosselen, inktvis, vongole of gebakken coquilles)
  • 1 eetl. groene kruidenmosterd, Maille
  • 1 eetl. mayonaise
  • 180 gr. wakame (zeewier) salade
  • 8 Brabantse asperges, gekookt
  • 2 eetl. dressing
  • 1 bakje shiso purper cress
Nieuws image
Stap 1

Spoel de scheermessen 5 à 10 minuten in gezouten water zodat het zand verwijderd is.
Verhit een grote koekenpan met de boter.

Stap 2

Leg hier de scheermessen in.
Zet de deksel op de pan en laat de scheermessen openen in 30 à 60 seconden.

Stap 3

Verwijder het zwarte zakje van het scheermes en snij de rest in stukjes.
Meng de mosterd met de mayonaise.

Stap 4

Verdeel de wakame salade over vier borden en leg hierop de scheermessen.
Leg in elke schelp een asperge.

Stap 5

Verdeel de schaal en schelpdieren over de schelpen en lepel de dressing er over.
Spuit op elk bord enkele ‘dots’ mosterdmayonaise en garneer desgewenst met enkele takjes shiso purper.

Stap 6

Tip:
Het gerecht kan ook als warm voorgerecht geserveerd worden.
Serveer er dan wat Knorr Hollandaise saus met mosterd bij.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.