Scheermessen met zeefruit, wakame en asperges


4 personen

Ingredienten
  • 4 scheermes groot (of 8 kleine)
  • 25 gr. boter
  • 200 gr. schaal- en schelpdieren (gekookte garnalen, mosselen, inktvis, vongole of gebakken coquilles)
  • 1 eetl. groene kruidenmosterd, Maille
  • 1 eetl. mayonaise
  • 180 gr. wakame (zeewier) salade
  • 8 Brabantse asperges, gekookt
  • 2 eetl. dressing
  • 1 bakje shiso purper cress
Nieuws image
Stap 1

Spoel de scheermessen 5 à 10 minuten in gezouten water zodat het zand verwijderd is.
Verhit een grote koekenpan met de boter.

Stap 2

Leg hier de scheermessen in.
Zet de deksel op de pan en laat de scheermessen openen in 30 à 60 seconden.

Stap 3

Verwijder het zwarte zakje van het scheermes en snij de rest in stukjes.
Meng de mosterd met de mayonaise.

Stap 4

Verdeel de wakame salade over vier borden en leg hierop de scheermessen.
Leg in elke schelp een asperge.

Stap 5

Verdeel de schaal en schelpdieren over de schelpen en lepel de dressing er over.
Spuit op elk bord enkele ‘dots’ mosterdmayonaise en garneer desgewenst met enkele takjes shiso purper.

Stap 6

Tip:
Het gerecht kan ook als warm voorgerecht geserveerd worden.
Serveer er dan wat Knorr Hollandaise saus met mosterd bij.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.