4 personen
- 200 gram bleu d’Auvergne
- 100 gram mascarpone
- 50 gram gedroogd fruit, in kleine stukjes
- 2 asperges, gekookt in stukjes
- 1 flesje ingekookt “La Trappe” Dubbel
- 1 deciliter room
- 2 blaadjes gelatine
Snijd de Bleu d’Auvergne (of andere blauwschimmelkaas) horizontaal doormidden.
Bestrijk het onderste gedeelte met de helft van de mascarpone.
leg het andere stuk kaas er bovenop en schep hier het restant van de mascarpone op.
Bestrooi met fijngehakt gedroogd fruit en de in dunne plakjes gesneden asperge.
Kook het bier in tot de helft en voeg de room toe.
Laat nogmaals tot de helft inkoken en los de in koud water gewelde blaadjes gelatine er in op.
Doe de afgekoelde room in een sifon en plaats twee patronen.
Leg de kaas in een diep schaaltje of royaal bord en spuit er wat bier espuma bij.
Garneer met gedroogd schijfje bloedsinaasappel.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]