Asperge quiche




Ingredienten
  • 600 gr. asperges
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 35 gr. boter
  • 150 gr. courgette
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 2 dl. room
  • 100 gram gruyere kaas, geraspt
  • 1 eetl. Bresc groene pesto
  • Zout en witte peper
  • Deeg:
  • 200 gr. bloem
  • 100 gram koude roomboter
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 1 dl. koud water
Nieuws image
Stap 1

Doe de bloem in een kom.
Snijd de boter met behulp van 2 messen in stukjes.
Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat.
Voeg zout het ei en water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.

Stap 2

Schil de asperges, snijd de achterkanten bij en snijd de asperges in stukjes of dunne repen.
Was en snijd de courgette in lange repen.
Maak de sjalotten schoon en snijd in stukjes.

Stap 3

Klop de eieren los met de room.
Meng de kaas, pesto, zout en versgemalen peper door dit mengsel.
Verwarm de oven voor op 200°celsius.

Stap 4

Doe de boter in een wok en fruit hierin de gekneusde knoflook enkele minuten.
Verwijder de knoflook. Bak de asperges enkele minuten in de boter.
Voeg de courgette en sjalot toe en laat dit beetgaar bakken.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 5

Rol het deeg uit tot die iets groter is dan de springvorm (26 cm.Ø) en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de ingevette springvorm.
Prik hier en daar wat gaatjes in de deegbodem.
Plaats de springvorm in de oven en bak 5 minuten in de oven en haal de vorm weer uit de oven.

Stap 6

Verdeel de groenten in de vorm en giet het eimengsel er over.
Plaats de quiche op een rooster onderin de oven.
De quiche is na ongeveer 30 minuten gaar.
Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen.

Stap 7

Opmaak:
Haal de quiche uit de vorm en serveer in z’n geheel of in stukken op voorverwarmde borden.

Tip:  
Garneer eventueel met enkele warme gekookte asperges, puntradijs en veldsla.
In de quiches kunnen ook reepjes spek, gevogelte, paddenstoelen, krabvlees of garnalen.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.