Asperge quiche




Ingredienten
  • 600 gr. asperges
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 35 gr. boter
  • 150 gr. courgette
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 2 dl. room
  • 100 gram gruyere kaas, geraspt
  • 1 eetl. Bresc groene pesto
  • Zout en witte peper
  • Deeg:
  • 200 gr. bloem
  • 100 gram koude roomboter
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 1 dl. koud water
Nieuws image
Stap 1

Doe de bloem in een kom.
Snijd de boter met behulp van 2 messen in stukjes.
Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat.
Voeg zout het ei en water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.

Stap 2

Schil de asperges, snijd de achterkanten bij en snijd de asperges in stukjes of dunne repen.
Was en snijd de courgette in lange repen.
Maak de sjalotten schoon en snijd in stukjes.

Stap 3

Klop de eieren los met de room.
Meng de kaas, pesto, zout en versgemalen peper door dit mengsel.
Verwarm de oven voor op 200°celsius.

Stap 4

Doe de boter in een wok en fruit hierin de gekneusde knoflook enkele minuten.
Verwijder de knoflook. Bak de asperges enkele minuten in de boter.
Voeg de courgette en sjalot toe en laat dit beetgaar bakken.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 5

Rol het deeg uit tot die iets groter is dan de springvorm (26 cm.Ø) en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de ingevette springvorm.
Prik hier en daar wat gaatjes in de deegbodem.
Plaats de springvorm in de oven en bak 5 minuten in de oven en haal de vorm weer uit de oven.

Stap 6

Verdeel de groenten in de vorm en giet het eimengsel er over.
Plaats de quiche op een rooster onderin de oven.
De quiche is na ongeveer 30 minuten gaar.
Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen.

Stap 7

Opmaak:
Haal de quiche uit de vorm en serveer in z’n geheel of in stukken op voorverwarmde borden.

Tip:  
Garneer eventueel met enkele warme gekookte asperges, puntradijs en veldsla.
In de quiches kunnen ook reepjes spek, gevogelte, paddenstoelen, krabvlees of garnalen.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.