4 personen
- 100 gr. aspergepunten
- 4 dl. melk
- 170 gr. suiker
- 5 eidooiers
- 3 dl. room
- 8 sneetjes suikerbrood
- 1 ei
- 1 mespuntje kaneel
- 40 gr. boter
- 250 gr. aardbeien
- Materialen: ronde steker, ijsmachine, staafmixer
Bereiding asperge-ijs:
Kook de aspergepunten zonder zout enkele minuten in 2 dl. melk tot ze goed gaar zijn.
Blender dit met een staafmixer fijn.
Wrijf de vloeistof door een zeer fijne zeef.
Roer 120 gr. suiker en 4 eierdooiers door elkaar totdat het mengsel luchtig is.
Geleidelijk de warme aspergemelk en de room toevoegen; op een zacht vuur roeren totdat de massa aan een lepel blijft hangen. (beslist niet koken)
Zeef de massa nogmaals door een fijne zeef en laat onder af en toe roeren afkoelen.
Is het mengsel voldoende afgekoeld, dan de massa volgens de handleiding van de ijsmachine bereiden. Bewaar het ijs afgedekt in de vriezer.
Bereiding wentelteefje:
Steek de sneetjes suikerbrood uit met een ronde steker. Breek het ei in een kom, voeg 1 dooier toe, doe 50 gr. suiker, de melk en kaneel erbij en klop los.
Smelt boter in een pan. Wentel het brood door de vloeistof, leg ze in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze lauw-warm.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in waaiers.
Opmaak:
Leg de warme wentelteefjes op borden, beleg ze met aardbei.
Schep er als laatste een mooie bol asperge-ijs bij en garneer desgewenst met een rozet slagroom en een bloemetje.
Tip:
Echt spannend wordt het asperge-ijs wanneer u fijngesneden blaadjes dragon mee laat trekken.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]