Asperge met garnalen en couscoussalade


4 personen

Ingredienten
  • 4 gekookte asperges
  • 2 eetlepels vinaigrette dressing
  • 200 gram gekookte of gewelde couscous
  • 12 gekookte, gepelde garnalen
Nieuws image
Stap 1

Marineer de asperges een uurtje in de vinaigrette.

Stap 2

Kook of wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af met lauw water en laat goed uitlekken.
Haal de asperges uit de vinaigrette en maak daarmee de couscous aan.

Stap 3

Verdeel de couscoussalade over vier borden.
Draai de garnalen om de asperges en leg ze op de couscous.
Garneer met plakjes gedroogde bietjes en rock chives.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Geef je nu op voor de Loofverbranding op 23 november 2025

Laat a.u.b. weten met hoeveel personen je komt. We zien je aanmelding tegemoet!



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.