Aspergetortilla met gerookte zalm


4 personen

Ingredienten
  • 400 gr. aardappels (vastkokers)
  • 300 gr. gekookte witte asperges
  • 50 gr. gesnipperde ui
  • 70 gr. rode of oranje paprika
  • 6 eieren
  • 4 eetl. melk
  • Peper en zout
  • 30 gr. boter
  • 50 gr. extra belegen, geraspte kaas
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 100 gr. mesclune salade
  • 2 eetl. dressing
Nieuws image
Stap 1

Snijd de geschilde en gewassen aardappels in blokjes van 1 cm.
Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca. 2 cm.
Was en snijd de paprika in kleine stukjes.

Stap 2

Klop de eieren los met de melk, een beetje zout en versgemalen peper.
Kook de aardappelblokjes in iets gezouten water in ongeveer 7 min. nét gaar.
Giet de blokjes af en stoom ze droog.

Stap 3

Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes, ui, paprika en stukjes asperge gedurende enkele minuten.
Schep de groenten tijdens het bakken regelmatig om.
Giet het eimengsel over de groenten in de koekenpan.

Stap 4

Strooi de geraspte kaas erover (houd wat achter voor garnering).
Doe een deksel op de pan en bak de tortilla 10 à 12 min. op laag vuur of in een voorverwarmde oven van 200° C.
De tortilla is klaar als het eimengsel gestold is.

Stap 5

Opmaak:
Serveer de in punten gesneden tortilla op voorverwarmde borden.
Leg er de gerookte zalm bij.
Strooi er wat achtergehouden geraspte kaas op en serveer er de met dressing aangemaakte salade bij.

Tip:
Variaties op de tortilla krijgt u door de gerookte zalm te vervangen door er garnaaltjes, krab of gerookte kipblokjes doorheen te doen.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.