Cheesecake van asperges, yoghurt en blauwe bessen


4 à 6 personen

Ingredienten
  • 100 gr. Griekse yoghurt
  • 500 gr. roomkaas Mon Chou
  • 200 gr. gekookte asperges in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr. blauwe bessen
  • 175 gr. suiker
  • 3 eieren
  • ½ citroen (rasp van de schil)
  • 2 theel. maïzena
  • 150 gr. Bastognekoekjes
  • 50 gr. zachte roomboter
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 140° C. (hetelucht).
Bekleed een springvorm (20 cm.Ø) met bakpapier.

Stap 2

Verkruimel de Bastognekoekjes en meng deze met de zachte boter.
Verdeel dit over de bodem van de vorm.
Goed aandrukken en plaats de vorm in de koeling.

Stap 3

Meng met een mixer de roomkaas, de suiker, Griekse yoghurt en de citroenrasp.
Voeg éen voor éen de eieren toe en spatel als laatste de blauwe bessen, aspergestukjes en de maïzena er voorzichtig doorheen.

Stap 4

Giet de cheesecakevulling in de springvorm en bak in ongeveer 45 min. af in de oven.
De cheesecake is klaar als hij nog een beetje lobbig is.
Laat de cheesecake afkoelen en plaats hem vervolgens een nachtje in de koeling.

Stap 5

Opmaak:
Los de springvorm van de cheescake en snijd er mooie punten van.

Tip:
Serveer de cheesecake in zijn geheel en garneer met bv. gecaramelliseerde asperges, bosbessen, eetbare bloemetjes, gesuikerd korstdeeg, cress en slagroom.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.