4 personen
- 12 Brabantse asperges
- 2 eetl. honing
- ¼ bos verveine
- 4 vanille macarons
- 1 dl. chocolademousse
- 50 gr. rood fruit (bosbes, framboos, aalbes)
- 4 plakjes gedroogde asperge
Schil de asperges. Zet deze op in ruim water met 5 gram zout per liter en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten doorgaren in de pan.
Leg de asperges als ze enigszins afgekoeld zijn een half uur in de honing gemengd met de ragfijn gesneden verveine.
Leg op elk bord 3 gemarineerde asperges, plaats een macaron op het bord, lepel er met een warme vochtige lepel chocolademousse bij.
Garneer met rood fruit, een flinter gedroogde asperge en druppel er wat honing-verveine marinade bij.
Tip:
In plaats van verveine kan ook verse munt of dragon gebruikt worden.
De macaron kan eventueel met goud- of zilverspray ingespoten worden voor en ‘rijkelijke touch’.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]