Sushi van tonijn met een salade van asperge




Ingredienten
  • 200 gram super verse tonijn
  • 100 gram sesamzaad
  • olijfolie
  • 50 gram wakame (zeewiersalade)
  • 2 asperges AA
  • 60 gram jus d’ Orange
  • 75 gram gesmolten boter
  • 30 gram sesamzaad
  • Mespuntje sambal
  • 45 gram bloem
  • 120 gram poedersuiker
  • Zout
  • 4 gram wasabi pasta uit een tube
  • 5 ml soya saus (kikoman)
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml sesam olie
  • 50 gram roomkaas naturel
  • 50 gram soure cream
  • Syphon van een ½ liter
Nieuws image
Stap 1

Sesam kletskop:
Meng de jus d’orange, suiker en bloem tot een gladde massa.
Voeg hier de sambal, het sesamzaad en het zout aan toe.
Als laatste gaat hier de gesmolten boter bij.
Laat het geheel 3 uur afkoelen.
Vorm met een lepel rondjes van het beslag op een siliconenmat of vetvrij papier en bak deze af op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 170° Celsius totdat ze een egale goudbruine kleur hebben.
Haal uit de oven, de kletskoppen direct van de bakplaat en rol ze om bijvoorbeeld een pvc buis of het handvat van een garde of rolstok.
Laat ze op deze manier hierbij verder afkoelen.

Stap 2

Asperge salade:
Snij de geschilde asperges(rauw) in flinterdunne plakjes meng dit met de wakame en zet ze afgedekt koel weg.

Stap 3

Wasabi schuim:
Meng alle ingrediënten voor de wasabi schuim goed door elkaar in een kom.
Druk dit door een fijne zeef en giet het in een sifon.
Belucht dit met één patroon.
Goed schudden en zet deze koel weg voor 2 uur.

Stap 4

Tonijn:
Snij de tonijn in lange gelijkwaardige repen en rol deze door de sesam.
Schroei de tonijn in de hete olie rondom dicht en haal deze direct uit de pan (let op verbranden!)
Laat de tonijn uitlekken op keukenpapier.

Stap 5

Opmaak:
Snij de tonijn in dunne plakjes.
Leg de tonijn op het bord samen met de asperge-wakame salade.
Garneer deze af met het wasabischuim, de sesam kletskop, cress en gekleurd viskuit.

Tip:
In plaats van het wasabischuim kan men ook wasabi mayonaise gebruiken.
Men kan in plaats van tonijn ook super verse zalm gebruiken.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.