Loading...

Asperge Benefietdiner 2022

Stichting het Brabants Asperge Genootschap heeft voor bewoners van Woonzorgcentrum Nieuwehagen, BrabantZorg te 's-Hertogenbosch een onvergetelijke asperge-avond verzorgd en heeft hiermee een  bedrag opgehaald voor de Stichting Alzheimer Nederland.

 

nieuwehagen brabantzorg.jpg

Vrijdag 10 juni heeft het Brabants Asperge Genootschap een aspergemenu gekookt en geserveerd voor bewoners van Woonzorgcentrum Nieuwehagen te 's-Hertogenbosch.

Wij presenteerden daar een drie-gangen menu met uiteraard de asperge in de hoofdrol.

 

Het Brabants Asperge Genootschap heeft een jaarlijkse traditie om eens per jaar voor senioren een aspergemenu te serveren en ze een gezellige middag of avond te bezorgen. Het bestuur kookt en serveert mede het menu en schenkt er een lekker glaasje aspergewijn bij. Na een gedwongen pauze van twee jaar was het Genootschap verheugd dat deze activiteit dit jaar weer doorgang kon vinden.

 
Bij veel zorginstellingen is het door bezuinigingen vaak lastig om dit soort diners te organiseren.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden op het menu voorkomt van deze groep aspergegenieters. Door het Brabants Asperge Genootschap is dit jaar gekozen voor Woonzorgcentrum Nieuwehagen te 's-Hertogenbosch om bij een vaak maatschappelijk vergeten groep, een heerlijk aspergediner te verzorgen.

Cocktail sponsor diner.jpg

DSC01030 (1)

Dessert sponsor diner.jpg
 

 

De bewoners werden ontvangen met een heerlijk glas van de Brabantse aspergewijn 2022.

 

 

Het menu bestond uit:
een cocktail met asperges, zalm en paling


gevolgd door asperges op zijn “Brabants”, geserveerd met de "Brabantse Aspergeham 2022" van de Heijde Hoeve met ei en krielaardappeltjes.

 

 


Als dessert stond een combinatie van rood fruit met vanille-ijs en slagroom op het menu.


Tot slot is er een kop koffie met bonbons geserveerd.

Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.

Het Brabants Asperge Genootschap promoot al bijna 30 jaar de Brabantse Asperge.

Tevens wordt er door ons ieder jaar een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht; eerder waren dit stichting ALS, stichting PHA, stichting Hulphond, de stichting Muziekids, stichting Met je Hart, stichting WensAmbulance Brabant; voor dit jaar is de keuze gevallen op de stichting Alzheimer Nederland.

logo Alzheimer.png
 
Er wordt de Stichting Alzheimer Nederland een gratis advertorial in ons jaarlijkse magazine ter beschikking gesteld.

Voor deelname aan deze asperge-avond werd een kleine bijdrage gevraagd; alle opbrengsten van deze avond worden geheel gedoneerd aan de Stichting Alzheimer Nederland ; het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.


Deze avond voor de bewoners van Nieuwehagen is mede mogelijk gemaakt door:

Van Hoeckel (1)            Greenery NW.png
     

 Brabant Zorg

 Logo (4)

 
 
 

 

 
Top