Loading...

Loofverbranding 2022

Na enkele jaren van de beperkingen m.b.t. de Coronapandemie was er dit jaar weer een traditionele loofverbranding.
loofverbranding 2022 (web).JPEG

 
Op maandag 7 november jl. is deze avond gehouden voor onze telers, een jaarlijkse avond speciaal georganiseerd voor de aspergetelers aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap welke bijzonder succesvol was dankzij grote opkomst van onze leden telers.

Dit jaar waren we te gast bij:

logo-verkuijlen.jpgVerkuijlen Groente & Fruit
Boterweg 2
5473 KA   Heeswijk-Dinther


Onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje hebben de telers gezellig met elkaar kunnen bijpraten over diverse onderwerpen welke nog op tafel kwamen; oa.:

Interview Jo Verkuijlen (web).JPGEr was een interview door Albert Tielemans met Jo Verkuijlen, de eigenaar van het bedrijf waar we deze avond gastvrij zijn ontvangen.
Aan de orde kwamen diverse aspecten over de bedrijfsvoering van het familiebedrijf Verkuijlen Groente & Fruit in Heeswijk-Dinther waar Jo en zijn vrouw Ria zijn hun bedrijf zijn gestart in 1973.
Toentertijd zijn zij begonnen met ca. 3 hectare en nu is het teeltoppervlak inmiddels uitgegroeid tot ruim 70 hectare!
Inmiddels zijn zij een begrip in de regio.
Nick.jpgEr is een uitleg gegeven door Nick van de Berkmortel van Vlamings  BV. over de waterhuishouding in de vollegrond tuinbouw en de asperges in het bijzonder.

Tonprater Rien.jpgDe avond is op een vrolijke wijze afgesloten door tonprater Rien Bekkers uit Sint Oedenrode.
Nu kunnen de aspergebedden rustig de winter doorkomen en dan maar afwachten wanneer de eerste "Koningin der groenten" in het voorjaar haar kopje weer op zal steken om het aspergeseizoen 2023 in te luiden. Hierover zal het Brabants Asperge Genootschap dan weer uitgebreid berichten met het nieuws over de eerste asperge van de volle grond en natuurlijk alle voorbereidingen voorafgaand aan het aspergeseizoen.

Top